Nya planer - 2024

2024

Jag hade planerat en kull under 2024 men tvekar pga världsläget och att jag ser att behovet av fler kullar just nu verkar mättat. När jag tar en kull är det viktigt att jag ser att jag får möjlighet att få riktigt bra hem till mina små och i dessa tider med ränteoro och vapenskrammel är inte en ny familjemedlem det första folk tänker på.  Min kära make har dessutom uttryckt tydliga önskemål om att få en sommarsemester ihop utan valpar att jag helt enkelt måste lyssna och oj vad roligt det verkar att få se Europa ihop med honom och hundarna. 

När det väl blir dags för en kull så har jag ett par mycket lovande svarta hanar tillgängliga men är också sugen på en till p&s-kull och tittar på utländska hanar. Hur det blir kommer att avgöras efter att några av valparna ur Soldatkullen har HD-röntgats. 

Mejla eller ring mig och sätt upp dig på listan om du är intresserad inför framtiden. Mamma till vår nästa kull blir såklart vår bästa fina Ybbe som inte bara är flerfaldig champion, friröntgad utan också världens gosigaste och mest kärleksfulla lilla tjej. Hon är liten och go och passar fint i knäet men har också vaktinstinkter och kan göra motivera sin plats i  en vaktras om det skulle behövas. 

2023

Våra underbara tio valpar är fyra veckor gamla och de flesta har familjer som ivrigt väntar på dem. Två av killarna finns ännu tillgängliga för att tingas. En av dem vill jag satsa vidare på och säljer till halva priset med bibehållen avelsrätt. Den valpen vill jag visa på utställning och om han visar framtassarna både i ringen och i gängse hälsotester sedan använda i nästa generation Alert 'n' Brave. Jag vill även ha honom tillgänglig för andra schanuzuppfödare som vill avla med dessa linjer. 

Nu är de här - efterlängtade kullen som jag lite skämtsamt än så länge kallar Hanky Panky-kullen, eftersom Baggis och Ybbe hade sådan stor iver i att tillverka den. Valparna anlände på påskafton och påskdagen och det innebär att de kan flytta hemifrån tidigast 5 juni. De som ska flytta till länder med krav på rabiesvaccination får vänta till ungefär den 24 juli om det inte är FInland eller Danmark där vi kan exportera utan rabies vaccination tom 12 veckors ålder. 

Ybbe fick tio valpar, fem tikar och fem hanar. Hon hade en bra valpning och allt flöt på fint. Vi hade gott stöd av min mentor Maria, som var med på de första tre valparna och sedan fanns med som bakjour.  

Valparna har redan börjat öka i vikt och det är mest bara nöjda smackningar i valplådan, så allt är gott. 

Valparna är efter välmeriterade föräldrar som genomgått, HD-röntgen med fria resultat och mentaltest. Båda avelsdjuren har flertal championat, vinnartitlar och hanen är tvåfaldig årets bästa utställningshund schnauzer peppar och salt. Tiken placerade sig som sjätte bästa schnauzertik i landet första året hon deltog i årets schnauzer. 

Schnauzer anses vara en frisk ras som inte har några kända sjukdomar och det är därför som jag en gång i tiden bestämde mig för rasen. Det finns aldrig några garantier för hälsa, men om man köper en valp av en ras som anses frisk, med kända och testade linjer ökar man chanserna för ett långt och lyckligt gemensamt liv.  

Hundarna levereras tidigast vid åtta veckors ålder, vaccinerade enligt SKK:s regler, med ett färskt besiktningsprotokoll och med ett kontrakt från Svenska Kennelklubben där valparna är registerade med kennelnamn. Valparna kommer att vara doldafelsförsäkrade inom Moderna försäkringar, som är det försäkringsbolag jag använder. Leverans inom Sverige den 4juni och 24 juli för exportvalpar. 

När man köpt sin valp är man såklart välkommen att höra av sig för råd och stöd och jag kommer även att erbjuda trimkurs för de som är intresserade. Om man vill ställa ut sin valp kan man fråga mig så stöttar jag gärna i det projektet, men som valpköpare finns det inget krav från min sida att man ska ställa ut sin hund. Jag uppskattar om man som valpköpare genomför HD-röntgen. 

Kontakta oss för mer information. Vi beräknar leverans lagom till sommaren och säljer valpar till kärleksfulla hem i Sverige såväl som andra länder.

Ybbe börjar verkligen bli stor nu. Markfrigången är liten och på röntgen klargjordes det att vi kommer att få huset fullt av småtassar inom kort. Ybbe mår prima och allt ser positivt ut. Hon kan ännu ta en galopp i trädgården och hon skäller ut Baggis när han blir för vild.