Fröken Sabers schnauzer

Promenader, löpturer och soffmys

En schnauzer ställer upp på det mesta och våra hundar är med oss i allt vad vi hittar på. De har en tydlig av och på-knapp och passar fint i våra liv. De promenerar med matte och löptränar med husse och myser med hela familjen. På sin fritid leker de de de är tjuren Ferdinand i vår stora trädgård och sover vid ginkoträdet med ena ögat öppet för att spana efter modiga kaniner. 

Jag som är kennelmamma arbetar som lärare och fritiden ägnar jag åt våra hundar, trädgården, sömnad och långa härliga promenader. När det gäller sömnaden är jag mer känd som Fröken Saber och sömnaden av mina tiktrosor som jag tog fram när vi fick fröken Ybbe till familjen. 

Friends for All Baghera, Show schnauzer of the year 2022, 2019, CIB, Nordic Show champion, Nordic champion, FIUCH, DKJV-18, DKV-18, KBHJV-18, KVHV-18, SKBV
Friends for All Baghera, Show schnauzer of the year 2022, 2019, CIB, Nordic Show champion, Nordic champion, FIUCH, DKJV-18, DKV-18, KBHJV-18, KVHV-18, SKBV

Nynäshamn i skärgårdens famn

Vi bor i Nynäshamn i en villa ovanför hamnen och det är här vi kommer att leverera våra valpar. 

Valpar - schnauzer peppar och salt 2025

Vi planerar en ny kull under 2025 och funderar över om det ska bli en P&S-kull, kanske med en mycket framgångsrik hane från kontinenten som jag fått ja från, eller om vi ska göra en svart kull. Om vi satsar på en svart kull så finns alternativet att göra en helsvart kull eller en kull där jag har chansen att få både svarta och P&S-valpar. 

-------------------------------------------------------------------------------

I juni 2023 kommer vår första valpkull att levereras till kärleksfulla familjer. Vi beräknar valpning i slutet av vecka 14 eller 15 och leverans  minst 8 veckor efter det. Vi tänker att det blir en utmärkt start för de nya familjerna att få ha sommaren tillsammans innan arbeten och annat startar igen. 

Valparna kommer att vara registrerade inom SKK, med vårt kennelnamn som vi kommer att kunna offentiliggöra från den 2 maj 2023. Valparna kommer att vara vaccinerade enligt Svenska Kennelklubbens regler och valpar som ska levereras utomlands kommer även att vaccineras enligt importlandets regler. Valparna kommer att vara veterinärbesiktade och säljs med SKK:s försäljningsavtal. Välkomna att höra av er till frokensaraberg@gmail.com eller +46 (0)707388089 för mer information. 

Gotland - Visby

Gotland är också en plats vi är hemma på. I flera generationer har vi haft hus i området Snäck i Visby. Här har hundarna flera tusen kvadratmeter trädgård att njuta av. 

Framtidsplaner

I framtiden har vi planer på att även föda upp schnauzer svart.

Photo gallery