Tiktrosor och täcken

Tiktrosor och täcken

Jag syr tiktrosor, passfodral och olika fodral till trimmers. Hör av dig om du önskar något. Eftersom det är olika  skatteregler för företag och hobbysömnad får man höra av sig och fråga vad jag har färdigsytt. Jag syr som hobby och avkoppling från mitt jobb som är ganska teoretiskt.  Det är nog det som gör att jag älskar att trimma också, att jobba med händerna är verkligen tillfredställande. Just nu har jag verkligen gått igång på att sy olika typer av fodral och är så sugen på att sy fler täcken i softshell efter modellen jag fick av en vän i höstas.  

Hundtäcken är något jag börjat modellera med på senare tid. Jag kom över en bit med ull och började med ett täcke. Eftersom materialet är ruskigt dyrt ville jag ta tillvara absolut allt och då blev det här restbitstäcket till. Kul! 

Nästa projekt blir en overall och drömmönstret har såklart kanelbullar. Klart blivande mamman ska ha ett kanelbulletäcke när hon har bullar i ugnen. 

Tailys - mönster till schnauzeroverall

Nedan ser ni mitt första overallförsök då jag fått modellsy åt Tailys. Varje hund är unik och detta mönster passar åt en ganska storvuxen tik och jag har valt att ha reguljär muddväv runt maghålet och som benmuddar. Det finns också ett större mönster som passar en större schnauzerhane.

Zorba i flecceoverall från Tailys
Zorba i flecceoverall från Tailys
Ybbe modellar i Tappers nya täcke.
Ybbe modellar i Tappers nya täcke.

Täcke i metallic täcktyg från Stoff och stil, nu Self made, och foder av fleece. Täcket fick insydda reflexer i alla synliga sömmar. 

Jag började sy tiktrosor när min tik helt plötsligt började löpa och jag tvingades köpa ett par hårda plastiga och fula byxor som gav skav i ljumskarna. Så ska man inte behöva ha det tänkte jag och började konstruera olika mönster. När jag gjort femtioelva olika modeller började jag närma mig något som kändes sjysst och så här ser de ut. Jag har fler planer på hur jag utveckla "produkten" och vad det lider kommer jag nog starta att sy "på riktigt". Så här långt har jag sytt några brallor till vänner och några vänners vänner. Det tar lite längre tid än man kan tro och att hitta rätt tyg är inte helt rätt. Den högra brallan ovan fick jag tips om tyget av en hundkompis om. Hon hade helt rätt och det är blev supersnyggt. 

Ybery Alarm Beskyd
Ybery Alarm Beskyd

Sytt av Fröken Saber

Scarf med resår bak
Återbrukstäcke i softshell
Tiktrosor
Tiktrosor
Tiktrosor
Softshelltäcke
Fodral
Tiktrosa till labrador
Fodral till mätsticka
Tiktrosa till labrador
Overall - ett test