Västerås

30/04/2024

I helgen var vi i Västerås på utställning. Baggis deltog och Tapper. För flera år sedan när jag började ställa ut bestämde jag mig för att ha målsättningen minst exellent och ck. Jag tänkte att då har man uppnått den högsta kvalitetsutmärkelsen. Naturligtvis är det roligt att vinna och ingen åker till en utställning utan ambition, men det är en del som spelar in för att de högsta placeringarna ska ticka in. En del av dessa omständigheter styr man över och andra inte. När det gäller Baggis så skötte han sig alldeles utmärkt i helgen, att inte ha ett dygns resa i kroppen, som förra helgen, underlättade absolut. Han var pigg, glad och lekfull. I bästa-hane-finalen sprang han före mig och visade sig från sin bästa sida med en härlig drive. Hans päls var av god kvalitet och han var verkligen toppen. Vi slutade som andra bästa hane och det var inte så tokigt för en sjuårig kille som egentligen gått i pension. Domaren sa att hans huvud var lite brett och med facit i hand inser jag att jag borde tagit bort det yttre lagret päls där och kanske hade det påverkat utgången. Jag ska försöka trimma och visa före och efter imorgon. Päls och presentation är det som man som handler kan påverka, i övrigt ligger utgången utom ens händer. 

När det gäller fröken Tapper så blev det också exellent och ck och hon slutade som tredje bästa tik med reserv cert, men det är verkligen mycket jag kunde och borde ha gjort annorlunda. Mitt första felsteg inför förberedelserna gjorde jag dagarna innan utställningen och framförallt kvällen innan. Hennes päls var lite för lång på sina ställen och kvällen innan fick jag för mig att börja dra av lagret på skuldran, den framstod som övermogen när den var blöt efter bentvätten. När jag väl dragit av ena sidan och skapat en hemsk krater på vänstersidan upptäckte jag att den högra sidan såg helt okej ut när pälsen torkat. Så hur skulle jag göra? Dra ner den högra sidan med? Näpp, jag bet i det sura äpplet och tänkte att jag fick ställa upp henne med den snyggaste sidan mot domaren. Så skedde och ett par kvinnor med skarpa ögon utanför ringen noterade precis vad jag gjorde. :-) Men ärligt talat så fanns det mer päls jag borde ha dragit av och det gjorde jag på kvällen när jag kom hem. Hon blev mycket snyggare. Typiskt! Förutom pälsfadäsen tappade jag koncentrationen i ringen och missade när vi skulle springa och gjorde inte alls Tapper rättvisa. Domaren var dock mer tålmodig än jag förtjänade och gav henne ett utmärkt omdöme och verkade uppskatta henne. 

Nu är det dags att förbereda nästa utställning och försöka göra hundarna rättvisa. Var det då knasigt att åka när man inte var bättre förbered? Nja, för Baggis del var allt helt onödigt för han är färdigmeriterad men för lillans del var det en nyttig erfarenhet även om jag egentligen tycker att man alltid ska ha sin hund i bästa form. Tyvärr har jag för mycket att göra på jobbet dessa dagar för att orka med allt fullt ut. 

Jag har varit ute med min andra hobby idag och förra gången snittade jag på 41,5p per serie och denna gång 43p. En 47a fick jag till idag också. Hurra! Så pepp att köra en omgång imorgon med.