Grattis alla valparna och lite rapport om livet med hane och löptik

09/10/2023

Idag är det 6 månader sedan Ybbe låg i valplådan och jag och min dotter assisterade. Det var en fantastisk upplevelse och jag är så tacksam över att alla valparna har så fina hem och att en liten krabat bor kvar hemma hos oss. Grattis till alla älskade supergulliga valpar i Soldatkullen!

Vi har firat här hemma med helt underbara godisar från Essentials. Dessa måste vara något av det bästa som tillagats för hundarna kryper nästan ur skinnet för att få en mumsbit. Klickar ni på länken ovanför så hittar ni till godiset. Det här godiset kommer vi absolut köpa mer av. 

Vi är på löpdag fyra idag och har satt upp grindar mellan kök och vardagsrum och planen är att när det blir det blir riktigt heta dagar kommer tjejerna eller Baggis vara där inne och den andra området blir i sovrummet. Tidigare löp har gått bra och vi har tidigare promenerat ihop hela löpen. Det som varit jobbigt har varit från dag 13 ungefär, då har det varit ett jäkla pip rent ut sagt från Baggis när han inte fått sova med oss. För att Baggis ska må bra behöver han få vara så nära det går och ha full koll på sin tik, annars blir det pip och gny. Målet är alltså närhet utan att de ska få vara för nära. Denna gång ska det inte bli några valpar och jag ska alltså försöka både göra det bra för Baggis men inte på några villkor riskera någon parning. Grindarna vi satte upp mellan kök och vardagsrum visade sig vara lagom hopphöjd för både Tapper och Ybbe så nu har vi lagt till tjusiga kompostgrindar för att förhöja grindarna. Nu är det bara att hoppas att inte Ybbe tycker att de är bra som sviktbrädor för att komma över. Jag tror och hoppas att löpet kommer att vara över när höstlovet kommer. Förra gången hade vi parningar från dag 10 till 21 så det är en lång tid jag måste ha superkoll och aldrig ever låta dem rasta lösa ihop ute. Faktum är att jag redan separerat dem på kvälls- och morgonkiss men att de är ihop alltid när jag är med. Jag har lärt mig att Baggis är lugnast på det viset. Ybbes löpbyxor är också ett extra skydd och jag funderar på att sy något begåvat till Baggis också. Jag ger också spirulina eftersom någon sa att tiken luktar mindre intressant om de får det. 

Löpdag 4 - allt lugnt - alla tillsammans
Löpdag 4 - allt lugnt - alla tillsammans

#attlevamedtikochhane

#löptik

#schnauzer

#alertandbrave

"standardschnauzer