Tapper på bordet

01/09/2023

Igår hade vi trimkväll, efter en vecka fylld av alldeles för mycket jobb, och äntligen börjar Ybbe få tillbaka sina lager. Inte bra ännu men nu är vi nästan igenom veckorna av uppenbara hål efter mitt slarv i juli. 

Tapper stod på bordet hon med och fick en första baby shave. Det bär mig emot att raka när det är strävt men halsen behöver rakas om man vill visa sin hund från dess bästa sida. De ser inte tillräckligt ädla ut om man bara plockar, om man inte gör som på airdale terriers som plockas rent varje vecka, men det har jag aldrig hört talas om med schnauzer och jag vet inte ens om det är möjligt, tveksamt faktiskt då stråna är olika beskaffade. Om man aldrig rakat går det så klart att plocka men frågan är hur tight det går att komma. Däremot klippte jag inte sidorna på huvudet och naturligtvis inte öronen. Mellan utställningar, får se hur många eller få det blir, så kommer jag att plocka så länge pälsen tillåter det. 

På den här bilden när hon ställer upp sig fint så ser det ut som att hon är en skön kombination av Ybbe och Baggis. Hon ser tillräckligt kort ut, med harmoniska vinklar fram och bak. Bröstdjupet ser tillräckligt ut och inget är maskerat av längre brösthår, något som är ganska vanligt. Pälsen, som jag drog ner lite för ambitiöst för en tid sedan, är på gång tillbaka och ser ut att vara av Baggiskvalitet, kanske lite grövre strån. Svansen vet jag inte vem som bidragit med för den är inte sicle som Baggis och inte ringlad som Ybbes (tack och lov får jag säga även om jag älskar hela min lilla älskling). Nu har jag gått från att vara orolig över en ringlad svans till att bekymra mig om att den ska stå som ett kvastskaft. Ansättningen är iaf perfekt. Det är bra att ta en bild när man trimmat för nu ser jag att jag måste flytta luggen framåt lite mer för att huvudets parallellitet ska synas. 

Jag har inte trimmat benhåren för det får vara måtta på hur mycket man ska pilla på en valp. Jag är också lite sugen på att spara ull på benen för att kunna göra snygga stolpar. Om hon inte blir en väldigt liten tik så gör jag nog så; blir hon liten, typ 44, 46 cm så backar jag nog på det för i så fall kanske hon ser ut som en förväxt dvärgschnauzer och det vore ju lite olyckligt. Ybbe hade kunnat ha stolpben men eftersom hon är 46cm så drog jag ur ullen och jobbade på det sträva istället. 

#standardschnauzer

Alert 'n' Brave Tapper
Alert 'n' Brave Tapper
Tapper drygt 4 månader och väldigt lik mamma Ybbe på denna bilden.
Tapper drygt 4 månader och väldigt lik mamma Ybbe på denna bilden.

#schnauzer

#schnauzerringen

#alertandbrave

#valp

#schnauzervalp