Schnauzerbladet

06/07/2023

Nu har senaste numret av Schnauzerbladet kommit ut och där är vi med i en artikel. Följ länken här så kommer ni till tidningen. 

Nu börjar jag hämta mig efter att ha lämnat Dunder till hans nya flock. Jag börjar lära mig att jag hämtar mig när jag fått meddelanden om att valpen har det bra och är älskad. Jag frågade nya husse om Dunder är glad och verkar trivas samt om de tycker om honom. Svaret kom snabbt: VI ÄLSKAR HONOM. Sånt gör att mitt hjärta repar sig. Jag hoppas dock att nästa kull ska hitta sina hem tidigare än de sista i denna kull, för ju längre de är kvar desto mer fäster jag mig vid dem. 

Innan en kull blir av är de enbart drömmar och förhoppningar, man vet inget om hur de ska bli. Vad av föräldradjuren som ska nedärvas. Till min enorma glädje verkar dessa valpar vara trygga och sociala. Några av dem har mer "tryck" i sig, precis som pappa Baggis och de andra är lugnare, lite mer tjuren Ferdinand, som mamma. Så klart har all social träning jag och familjen har gjort bidragit men också genetiken. Hur valparna ska bli som vuxna kommer bero på hur valpköparna bygger vidare på den grund valparna har. Jag rekommenderar alla att anmäla sig till valpkurs och fortsätta med den sociala träningen. Jag vet att mina valpköpare har fortsatt med promenader i städer, djurparker och pubar. Bra jobbat där! Det är gott att höra alla rapporter. 

Pälsmässigt såg vi snabbt att ca hälften av valparna skulle få mycket bra pälsar och den andra halvan gick inte riktigt att bedöma. Nu kan jag se att även dessa sena har fina pälsar, de kom bara lite senare helt enkelt. De allra flesta schnauzer behöver ullkammas, också finns några som faktiskt aldrig behöver "ullas", eller bara tas några gånger och där har vi ca hälften av kullen. Pappa Baggis ullkammades några gånger under sitt första år som valp och sedan gjorde jag det inte igen förrän i år när han blev sex år. Mamma Ybbe började sitt liv som ulltuss men med regelbunden ullkamning och ett trimschema, blev hennes päls fantastisk, tom hårdare än Baggis och nu ullkammas hon inte längre. Japp, jag tycker att det är väldigt spännande med päls och gillar att trimma.