Säkerhet i bilen och utställningsträning

31/07/2023

Det här med att stanna kvar i bilen till dess att matte eller husse säger till att man kan hoppa ur, eller som i mitt fall, lyfta valpen ur bilen, hur fixar man det. I filmen nedan visar jag hur jag jobbar med Tapper. Jag har en SUV så jag låter henne inte hoppa ur själv och jag rekommenderar alla mina valpköpare, oavsett bilmodell, att lyfta ur valparna. Alla hopp nedåt innebär onödig belastning. Faktum är att jag håller även mina vuxna hundar med en stöttande hand under bröstet när de ska ur bilen. 

I övrigt har jag börjat utställningsträna Tapper och ikväll var vi på ett första träningstillfälle. Vi har rört oss i ringen med en valpkompis och tränat på att stå på kommando. Vi har mycket arbete kvar men vi har iallafall tagit ett första steg. Lite hantering blev det också och en främmande människa klappade igenom Tapper och det gick bra. 

Husse och kennelmorfar har byggt ännu ett schnauzerproof staket och vi håller tummarna för att Tapper inte kan krypa igenom maskorna. Signalen för nytt staket kom när Fröken Olivia Tapper tassade efter morfar, utanför hagen, tipptapp efter morfar och ett tredje lager staket fick rullas ut över de tidigare. Jag skulle kunna skriva länge om våra turer med staket men väntar till imorgon med hela historien. 

Här ser ni vårt nya schnauzerproof staket, en del av det och detta är ännu inte riktigt färdigt. Har jag nämnt att mamma Ybbe hoppar 110cm från stillastående? 

#hundstaket

#schnauzerproof

#schnauzer

#standardschnauzer