Lugnet börjar lägra sig

28/01/2024

Dag 17 i Tappers första löp och nu börjar det lugna ner sig. Från att inte ha kunnat ha dem i samma rum igår så fungerar det idag fint. Det går fort när det vänder, åt båda håll. Jag får fortsätta med grindar och olika rum en tid men nu lättar det. 

Ikväll har vi varit ute i trimrummet och båda tjejerna har stått på bordet. Båda är anmälda till Gotlands Vackraste hund och frågan är hur pälsarna kommer att vara i form. Jag har varit lite skeptiskt till om Tappers päls kommer att vara i form men nu börjar jag tro att vi kanske prickar in formen fint. Mamma Ybbe kommer nog tyvärr att blomma över till om två veckor, hennes päls mognar snabbt. 

Dagens stora begivenhet var att åka ut och köra krutskytte tillsammans med maken. Årets första guldserie inträffade och det är tydligt att allt mitt tränande med luftskytte ger resultat även med krutskyttet. Att solen lyste över oss bidrog absolut till att förgylla dagen. En härlig sak med skyttet är att man får de framgångar man förtjänar. Ju mer man tränar desto bättre går det. Inom hundsporten och utställningsvärden är det flera faktorer som påverkar och det går bara i viss utsträckning att påverka och just därför är det så härligt med skyttet.