Alert 'n' Brave - första kullens namn

04/05/2023

Jag gick och klurade så länge på vilket kennelnamn jag skulle ha så det blev inte slutgiltigt klart förrän i tisdags. Efter mycket tänkande blev det Alert 'n' Brave två adjektiv som jag tycker passar väl in på rasen och som jag kan ha som en ledstjärna i avelsarbetet. Aktiv, modig och tillgiven står det under Fröken Sabers schnauzer och det är idealet mentalt tycker jag. 

När det gäller namnen på min första kull efter Ybbe och Baggis hade jag också många tankar. Det slutade dock i något historiskt som ändå är lever kvar idag. Kan någon gissa temat?

Jag kommer fortsätta att kalla varje valp vid sitt färgnamn, eftersom vilken valp som får vilket namn inte avgörs förrän vi chip-märker dem på veterinärbesiktningen den 2 juni. Jag har ju dock redan på känn att en viss herre borde få heta Nöjd, för han är så himla chill och nöjd hela tiden. Vi får se vem som blir vem i denna härliga färgpalett. 

Jag är som ni kanske märkt ganska aktiv med att dela bilder och information om vad som händer och hur valparna ser ut och hur de har det. När jag själv tingat valp har jag varit väldigt längtande och törstande så jag tänkte försöka ge valpköpare det jag längtade efter: bilder och information. Jag tänker att det kan vara till hjälp för valpköpare att veta hur valparna haft det, hur de växt upp och hur jag och familjen förhållit oss till dem.  

Jag tycker också att det är roligt och viktigt att vår ras presenteras och görs känd för fler. Kanske kan fler hitta till vår ras om vi berättar om den och presenterar den, tex här på nätet. Så jag vänder mig helt enkelt både till valpköpare och till alla som är nyfikna på rasen och så klart till alla som redan förälskat sig i de underbara skäggen, som de också kallas. När dessa raringar, som så klart står i fokus just nu, har flyttat hemifrån, kommer jag antagligen återgå till att visa mer om trimning och kanske berätta lite om när maken och Baggis tränar ihop.