Inför hämtandet av valp

01/06/2023

Nu börjar det verkligen närma sig och det är både med glädje och sorg jag tänker på helgen då mina älskade, fina och kärleksfulla valpar ska flytta hemifrån. Jag är så glad när valpköpare hör av sig och undrar om vilket foder ska ha med sig för hemfärden, hur stort halsband de ska ha och att de längtar så efter sina familjemedlemmar. Omsorgen att göra väl för sina valpar värmer mig. Jag vill så hjärtans gärna att alla mina små ska få bli någons nummer ett. Vi har mycket kärlek här hemma och laddar kärlek i valparna i massor, men inget går upp emot att få bli en matte eller husses nummer ett. Alla förtjänar att bli nummer ett hos någon. Nu vet jag att de flesta av valparna har familjer som går och väntar och längtar. Men ett par saknar egna mattar och hussar. Om ni känner någon som längtar efter en bästa vän och följeslagare får gärna tipsa. Valparna har fått namn och jag försöker trimma in namn som Pajas, Ilon och Aska. Kanske kommer Stadig att heta Stadig även framöver, eller så får han ett annat namn som ägarinnan fyllt av kärlek och längtan.  

Ni som hämtar valp i helgen. Tänk på att ta med:

Koppel och halsband. Jag testade några halsband idag och 30cm passade bra på en tik idag när jag spände runt innersta hålet. För ett par dagar sedan var 24 cm lagom. De växer som bara den de små raringarna. 

Tänk också på att ha med en filt för valpen att ligga på under resan. 

Ha med en handduk för olyckor och eventuell åksjuka. 

Skål för vatten och vatten. 

En korv VOM i kylväska om ni åker längre. 

Tänk på att stanna och pausa med jämna mellanrum. Valparna är renliga och vill inte kissa på fel ställe, men de är små och vi behöver hjälpa dem att få kissa ute. 

Valparna äter fyra gånger per dag. Första målet tar de tidigt, hoppas ni kan vänja dem vid lite senare frukost. :-) vid ca halv fem, sen lite påfyllning innan mitt jobb vid ca 7:00 och sedan lunch vid 11-12:00, eftermiddagsmellis vid ca 16:00 eller senare (lite flytande) och till sist ett kvällsmål innan vi går och lägger oss vid ca 21:00. 

Är ni sugna på att se lite filmer så kan ni söka upp mig på FB eller Instagram där jag delar en del reels.