I de nya hemmen

07/06/2023

De senaste dagarna har jag fått ta del av fina bilder av valparna i sina nya hem, fått veta vad ska heta och hur allt går. Så fantastiskt trevligt. Den unge man med nya flock som gjort den absolut längsta resan är Loke som åkt hela vägen från Gotland till Nordnorge. Han är verkligen en efterlängtad lillebror i familjen. Näst längsta flytten har Fröken Rosa, som heter Ilo, gjort. Hon har flyttat till Finland.Två kompisar saknar vi bilder på men även de har meddelat att allt gått fint och "hon är helt underbar". 

När valparna börjar "bli varma i kläderna" kan man förvänta sig lite mer upptåg och utmaningar. Att ge ett ben att gnaga på, att avleda bus och berömma goda gärningar som tex kiss och bajs ute är alltid bra. 

På de som ännu är kvar hemma körde jag lite tassikyr igår. Vi klippte klor och putsade det utstickande håret kring tassarna. Det gick fint och valparna vet, nästan alla, att det går fort om man sitter still. Jag tänker att det är bra att greja lite med dem hela tiden så att de vet att det är naturligt och vardagligt. Schnauzer är en trimras så de kommer att tillbringa mycket tid på trimborden och behöver fungera i det. En godisbit och beröm gör underverk för samarbetsviljan. 

Nästa helg ska fröken Lima, som heter Aska, äntligen får möta sin matte och familj. Fröken Aska var tillsammans med Herr Röd (Pajas) nere i hamnen igår och gick i koppel och bekantade sig med nya omgivningar. Aska gick som en prydlig dam nästan hela tiden med Pajas verkligen gjorde skäl för sitt namn när han tigerhoppade fram och var allmänt busig. Det är alltid roligt att gå med schnauzervalpar på stan. Igår stannade en främmande ung man, som presenterade sig och tog i hand och sedan bara stirrade på valparna, helt förtrollad. Ja de är fantastiskt charmiga. Kanske är han en blivande schanauzerhusse.