Hektiskt tid

03/10/2023

Under terminerna är det hektiskt för oss lärare och jag har det sannolikt mer hektiskt än vanligt då jag har bytt tjänst. För att få göra något icke teoretiskt och få utlopp för min kreativitet har jag startat symaskinerna igen. Det är så skönt att få arbeta med händerna. Att först jobba på jobbet och sedan stressa hem för en snabb hundpromenad och sedan jobb i soffan till midnatt är inte hållbart i längden. Att få utlopp och vara kreativ är lisa för själen. Nåväl, för att få motvikt till detta har jag mina hundar och sömnaden och jag har bestämt mig för att öppna eget företag för att kunna försörja mig kanske iallafall en dag i veckan med egen verksamhet. Det blir en verksamhet med sömnad och trim av strävhårsraser, företrädesvis schnauzer och dvärgschnauzer, en och annan tax är också välkommen. 

Jag har fått testsy ett overallmönster och först var det. meningen att det skulle passa Ybbe men något måste ha blivit galet med måtten för det passade nästan till Baggis. Mönsterkonstruktören modifierade mönstret så att det anpassades mer efter Baggis och nu finns det snart till försäljning på hennes shop på Etsy. Jag kommer att länka dit så snart det är klart, men om du vill spana in alla hennes mönster redan nu så klickar du HÄR. Jag upplevde mönstret lätt att sy efter och det finns en bra beskrivning och en youtubevideo om man behöver stöd. I mönstret ingår en del för svansen men den utelämnade jag. Beroende på hur långa i ryggen våra hundar är så får man korta av lite eller förlänga. Behöver man på ett lite enkelt sätt förlänga någon centimeter tänker jag att det är lätt att sy dit en mer generös mudd i kanten så har man vips trollat dit mer material, eller om man vill förkorta lite enkelt utan att klippa isär allt så kan man sätta mudden lite högre upp längst bak vid svansroten.  Jag tänker också att det vore enkelt att sy in en dragsko över korset så att overallen blir mer anpassningsbar för flera storlekar. Jag har också sytt några trosor och blev väldigt förtjust i de med fåglar som jag sydde till Tapper som gissningsvis snart kommer att gå i löp. 

Jag letar ännu efter det perfekta kopplet och har kommit på att det nog inte är med ögla på eftersom iallafall den lilla hela tiden kliver i öglan och det blir tokigt. Efter att ha lagt en mindre förmögenhet på nya koppel, som dessutom har blivit gnagda på av Tapper, bestämde jag mig för att sy nya och då lägga till reflexer. Ett projekt som påbörjats är det iallafall. 

I helgen ska Tapper på ännu en inoffare och träna. Jag hade helt glömt bort det så pälsen är lite nerdragen på halsen, men det får gå. Den är bra ändå.