Golden standard och balanskuddar

18/12/2023

Inspirerad av filmen från SLU har jag nu kört tandborstning med the golden standard. Hundarna har fått ett eget tandborsthuvud och Lillan är helt klart den mest ivriga. Hon är verkligen sugen på att få borsta tänderna som de vuxna hundarna och försöker klämma sig in emellan för att få borsta hon med. Ybbe sköter sig fint och Baggis tycker att det är en onödig syssla. 

I det supertrista vädret och eländiga mörker vi lever i så jobbar vi lite i morfars garage och tränar stadga för att liva upp tillvaron. Med Lillan tränar vi att sitta och jag går bort en meter och sen kallar in. Hon är så peppad och sitter på helspänn och tycker att det är så fantastiskt roligt och sitter med en tass i luften så att hon verkligen är redo att komma när jag ropar. Det är så underbart att få leva med glädjen i en valp. Älskade hund! Det är klart en utmaning att försöka träna tre samtidigt. Målet är att två ska kunna sitta stadigt när jag tränar en med tex balanskuddar. Nu tränar jag att sätta alla tre och sedan kallar jag in i tur och ordning. Lillan får sitta och jag kallar in ganska direkt. Ybbe sitter stadigt relativt länge, nästan lika bra som Baggis, så jag går långt bort och kallar in henne, belönar och sedan kallar jag in Baggis. Sedan börjar jag om från början och sätter dem igen. 

Vi jobbar också med balanskuddar och Ybbe är verkligen en drottning på det. Hon älskar det, ja alla hundarna tycker att det är superkul. Ybbe har avancerat till att kunna placera alla tassarna på kuddar på kommando. Hon står med balans och det bör vara ett tecken på bra coremuskler. Vi har också en stor peanut och även den kan Ybbe balansera på. Ja det är verkligen roligt och jag tror att tomten kommer med en stor K9 fitbone till dem. Ett stort fitbone tror jag kommer att bli perfekt för Baggis att stå på och träna att växla mellan att sitta och stå på. Vi tränar korta pass och växlar mellan olika övningar. Väldigt roligt har vi!