Förberedelser inför att få hem sin valp

30/04/2023

Nu är det bara fem veckor kvar innan valparna är redo att komma till sina nya hem och de nya hemmen kan börja förbereda sig inför att få hem sin raring. Dels handlar det om att börja valpsäkra hemmet och lite shopping av nödvändiga saker. 

När ni hämtar er valp behöver ni ett koppel och halsband, ett fast halsband. Jag kommer att mäta valparnas halsar lite längre fram så att ni vet hur långt halsbandet ska vara. De växer snabbt så satsa inte så mycket på det först halsbandet och kopplet. Jag har köpt hundbäddar på Biltema och mina hundar har flera stycken på olika platser i huset. Det finns något som heter Biabädd och de ser ut som de på Biltema, men kostar många gånger mer. Lite är det naturligtvis så att man får vad man betalar för men Biltemas bäddar fungerar fint och dessutom är en del valpar lite brutala och det vore synd om de slaktar en dyrare bädd. Ovanpå bädden brukar jag lägga något som kallas för vetbädd och den som är 75x100 passar bra i Biltemabäddarna. 

När ni hämtar valpen behöver ni ha en försäkring. Jag har Moderna försäkringar på mina hundar. Man får välja hur högt veterinärskydd man vil ha och om hunden skulle råka ut för något gör de direktreglering redan på kliniken. Valparna kommer att vara doldafelsförsäkrade i Moderna försäkringar. I veckan som kommer kollar jag upp om det finns något erbjudande där.

Herr Röd myser mitt i valphögen
Herr Röd myser mitt i valphögen

När valparna flyttar till sina nya hem kommer de att vara i sina bästa pirayålder så tuggleksaker är en säker investering. 
Jag gick en utbildning för Tony Knight och läste hans mammas bok inför valp- och unghundstiden. Att kunna luta sig mot någon beprövad, trygg och för hunden positiv metod är skönt. Det finns flera metoder som är i ropet och jag tror att det finns flera sätt att göra rätt så länge man är konsekvent och metoden är positiv för hunden. Kanske är det en ide att läsa på lite inför att valpen kommer hem ävennom man är en erfaren räv. Varje valp brukar erbjuda nya påhitt. Viktigt att familjen pratar igenom vilka regler som ska gälla så att valpen upplever en trygg och konsekvent värld.❤️