Fler söta valpbilder

09/02/2024

Här kommer fler bilder på raringarna från Friends for All. Dessa är kusiner till min Baggis och bor än så länge nära Göteborg. Söker man efter en bästa fyrfota vän så tror jag att Annika har någon hane otingad ännu. 

I övrigt har jag haft mina saxar på slipning hos Gotland Knivslip i Slite och igår provkörde jag dem i trimmet. Jag skickade in dem på vinst och förlust, dyra finsaxar och billiga från Kina, raksaxar och kurvsaxar och olika former av effiler. Sliparen fick en rejäl utmaning och klarade det utmärkt och alla saxarna är nu tipptopp. Så söker man någonstans att lämna in frisörsaxar på Gotland så är Gotlands Knivslip ett tips. Det var så roligt med alla saxar så jag tillbringade flera timmar ute i trimmet igår. Det är verkligen härligt att ha ett rum dedikerat för bara trimning. Jag minns med fasa den tid då jag stod i vardagsrummet och jobbade och allt hår som letade sig in och var så svårt att bli av med. Nu har jag aldrig strån liggandes inne och en av de stora fördelarna med att ha en trimhund är ju att man slipper det eviga fällandet som många andra raser har. När vi hade labrador skojade vi om att han fällde bara två gånger om året och däremellan hade vi två fria månader då han inte fällde. 

Både Ybbe och Tapper ska fixas inför Gotlands Vackraste Hund som går av stapeln i morgon. Jag har inga stora förhoppningar då Tapper verkar ha glömt bort hur man gör på utställning och mest galopperar. Fröken Ybbe klarar nästan av att hålla pälsen; den är redan lite övermogen men det kan fungera morgondagen igenom. Jag har för mig att det brukar vara en match show, att man visar två hundar i taget och en slås ut i taget. Det kan gå precis hur som helst och vi är med mest för träningens skulle och då är det lilla Tapper som ska träna. Ybbe är med som sällskapsdam. Baggis har inte tävlat något alls förra året så han har faktiskt inte kvalat in. Hundar som kan vara med är hundar som vunnit något föregående år. 

Nu är det två veckor kvar innan lovet och dessförinnan är det verkligen ett upplopp så vi lärare kommer att stupa in i lovet och förhoppningsvis ändå stapla oss ur det på knäna. Jag ska verkligen försöka återhämta mig och gå långa promenader i min andra stad Nynäshamn.