Baggis får avelsgrupp

08/07/2024

Så kom då  äntligen dagen då Baggis fick gå in med en avelsgrupp. I helgen i Tvååker stod alla stjärnor i konstellation och vi fick äntligen visa upp de fina avkommorna från tre kennlar: Alert ’n’ Brave, Argenta och Chevrolet. Deltagande hundar var Tapper från min egen kull och Argenta’s Aldrige, Argentas Audrey och Chevrolet’s Wonderful Wera Wang. Gruppen blev BIS 2 och det var så klart en stolt stund.

BIS 2 Avelsgrupp Friends for All Bagheera
BIS 2 Avelsgrupp Friends for All Bagheera

I övrigt i helgen har vi invigt nya, för oss, husbilen och maken har gjort ett superbra hundrum i den. Hundarna kommer in där ifrån bodelen och vi tränar på att platsa dem där. 

Lilla fröken Tapper fick reservcert första dagen och blev andra bästa junior och mamma Ybbe blev andra bästa tik med reservcert. De lite luttrade utställarna kallar reservcerten för tröstpris man inte vill ha och det är klart att man hellre vinner, men tjejerna skötte sig bra och jag är ändå nöjd. Tapper hade inte fått tillbaka pälsen så där kan formen absolut toppas och hon lär sig ännu jobbet. Ybbe var superduktig och gick som på räls. Det jag är mest nöjd med är hur följsamma de är i ståendet och Ybbe även när vi springer. Jag försöker göra så att de trivs och tycker att det är roligt. Jag bekräftar dem massor så att de känner att det är roligt att göra rätt. Eftersom det är ganska trist och tålamodskrävande att bara stå still så får de träna lite med att snurra och greja lite medan vi väntar på vår tur för bedömning. Då känner de att de har en uppgift, koncentrerar sig och blir följsamma med mig. Något jag är sugen på när utsällningsmeriterandet är färdigt är att satsa på rally. Jag får många rallylektioner istället för utställningskostnaderna.