Att göra nummer 1 och 2 på rätt ställe

08/05/2023

Detta inlägg är kanske mer riktat till blivande uppfödare och andra i "renhållningsbranschen".  Jag tycker om ordning och reda och uppskattar ett väldoftande hem. Kanske inte de egenskaper man först sätter i samband med hunduppfödning, men kärleken till rasen gjorde att jag ändå tog steget, hahaha. Med tio valpar blir det en hel del nummer 1 och 2 och i förtvivlan jobbar jag för att hålla rent och typ, väldoftande. Attends underlägg har varit en livräddare och efter tips på vår lokala djuraffär Zoomarket har jag ett nytt ess i rockärmen. Jag fick tips om att köpa en balja på Biltema, som är till för grillgaller och att hälla i ett kattströ som heter Cat's Best

Första gången med låda var ingen succ´e och jag tänkte att detta kommer aldrig att fungera. Jag vadade fram i strö som valparna spridit ikring valphagen när de körde torrsim med hopp från kanten. Jag lovar, de simmade som bästa simmaressen i den där lådan. Jag gjorde dock ett försök till och nu jäklar börjar de fatta. Allt nummer 2 hamnar inte i lådan, men nästan. Nästan inget "nummer två" hamnar utanför och det är väldigt tacksamt. 

Mina vuxna hundar blev rumsrena fort och när jag gjorde som jag blivit tipsad, att ta ut dem raskt efter: mat, sömn och lek. När de har kissat har jag sagt "kissa" och berömt. Man får liksom komma på dem "in action" och berömma och träna in kommandot. Jag har börjat berömma dem när de gör ute och i lådan eller ute. Rätt vad det är så kommer de att greppa sambandet och om valpköparna fortsätter så kommer de att få hundar som kan kissa på begäran och det är väldigt behändigt när vinterstormarna rasar och det regnar på snedden eller när man har en minut på sig i tågbyte och hunden måste göra ifrån sig. 

#rumsren #kattlåda #valpar #rumsrenavalpar #hunduppfödning #Cat's Best #schnauzervalpar #schnauzer